Kylling med valnøtter er en tradisjonell albansk rett som har nære slektninger i Øst- Europa.
Bildet viser en kokt kylling og forsausen. Jeg hater kokt kylling, så det går an å steke det og bruke buljongterninger. Men på den tradisjonelle måten så skal kyllingen kokes i vann, dekket med lokk, og deretter servere slik som på bildet.
Ingredienser:
4 store kyllingbryst
1 kopp valnøtter
1 kopp kyllingbuljong
1/4 kopp smør
2 ss mel
2 ss eddik
6 fedd hvitløk, hakket (knust)
salt og pepper
Forberedelse:
Stek kyllingbryst i ovnen på 350 grader til de er ferdig stekt.
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett mel og kok, stek det til det blir lett-brunt. Legg til buljongen og kok opp under omrøring for å unngå klumper.
Legg til eddik, hvitløk, valnøtter og salt og pepper etter smal. Rør og kok.
Dette skal over kyllingen.
Klar til spising :) Ju befte mire = God apetitt :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar