For 4 personer: :)
4 fine og store paprika
100 gram ris
300 gram stekt kjøttdeig
2 kopper kjøttkraft
2 løk
Saus fra friske tomater
1 pakke med kryddermix
Salt
Pepper
Olivenolje
Forberedelse:
- Skyll risen( hvis nødvendig) og stek det så i olje i et par minutter. Vent i 5 minutter, og deretter hell i kjøttkraften slik at du ikke ser rise mer. Strø litt salt og la det koke uten lokk. Risen må være fri og nesten tørr, men ikke for myk.
- Stek den hakkede løken i litt olje. Rør ris, kjøttdeigen (stekt), løken (stekt), og halv kopp olivenolje i en bolle og legg litt tomatsaus og en halv kopp olivenolje igjen. Ha i litt salt, pepper og kryddermixen.
- Skjær av den øvre delen av paprika(lokket). Ta vekk frøene som ligger inne. Fjern "huden" eller "skallet" (også på lokket) ved at de først kokes litt i en kjele med vann slik at de blir myke.
- Ta en gryte der du legger papriakene nærme hverandre med bunnen nede, og ha litt olje i. La dem ligge der i 5 minutter slik at de "dampes" litt.Pakk gryten med aluminiumfolie. Legg den i ovnen i 30 minutter ved en temperatur på 200 grader. Sjekk
- Plasser paprikaene ved siden av hverandre og fyll de med blandingen du forberedte først. Sett lokket på til slutt og hell i litt olivenolje over.Etter 30 minutter hell litt kjøttkraft over paprikaene og la den i ovnen igjen i 1 time til, men mindre temperatur denne gangen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar