onsdag 26. oktober 2011

Fylte Paprikaaaa






For 4 personer:  :)
4 fine og store paprika
100 gram ris
300 gram stekt kjøttdeig
2 kopper kjøttkraft 
2 løk
Saus fra friske tomater
1 pakke med kryddermix
Salt
Pepper
Olivenolje
















Forberedelse:
  1. Skyll risen( hvis nødvendig) og stek det så i olje i et par minutter. Vent i 5 minutter, og deretter hell i kjøttkraften slik at du ikke ser rise mer. Strø litt salt og la det koke uten lokk. Risen må være fri og nesten tørr, men ikke for myk.
  2. Stek den hakkede løken i litt olje. Rør ris, kjøttdeigen (stekt), løken (stekt), og halv kopp olivenolje i en bolle og legg litt tomatsaus og en halv kopp olivenolje igjen. Ha i litt salt, pepper og kryddermixen.
  3. Skjær av den øvre delen av paprika(lokket). Ta vekk frøene som ligger inne. Fjern "huden" eller "skallet" (også på lokket) ved at de først kokes litt i en kjele med vann slik at de blir myke. 
  4. Ta en gryte der du legger papriakene nærme hverandre med bunnen nede, og ha litt olje i. La dem ligge der i  5 minutter slik at de "dampes" litt.Pakk gryten med aluminiumfolie. Legg den i ovnen i 30 minutter ved en temperatur på 200 grader. Sjekk 
  5. Plasser paprikaene ved siden av hverandre og fyll de med blandingen du forberedte først. Sett lokket på til slutt og hell i litt olivenolje over.
    Etter 30 minutter hell litt kjøttkraft over paprikaene og la den i ovnen igjen i 1 time til, men mindre temperatur denne gangen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar