Dette trenger du:
1 hodekål
2 løk
1 fedd hvitløk
50 g ris, kokt
350 g kjøttdeig, blandet
75 g rosiner
1 egg
Brødsmuler, (hvis man ønsker)
Matolje, til steking
40 g smør
Salt, Pepper
Persille, finhakket
Forberedelse:
Legg en kål i en stor gryte med, salt vann og la det koke.
Når du er ferdig setter du gryta til avkjøling.
Ta 8 store blader.
Kutt den tykke ribben med skarp kniv, slik at den blir glatt.
Hakk løken og hvitløken.
Varm matoljen i en kjele, stek løken i den, deretter tilsetter du hvitløk og steker den i kort tid.
Tilsett kjøttdeigen i kjelen, og stek den gjentatte ganger videre, før den mister sin røde farge.
Deretter tilsetter du ris, rosiner, persille og egg, og blander dette godt jevnt med kjøttet.
Når du er ferdig lar du alt kjøles ned.
Spre kålbladene, og hell på blandingen på toppen og rull deretter oppover.
Du skal ikke binde bladene sammen.
Du skal legge kålrullene tett inntil hverandre i en ildfast form med litt vann i.
Smelt smøret, legg i brødsmulene, og hell det over kålrullene.
Stek dette i ovnen ved høy varme.
De er ferdige når de begynner å bli "brune" eller "lysebrune".
Ett lite eksempel på 30 sekunder hvordan du fyller på kålbladene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar