F.eks på fyll:
- Fetaost med rømme. ;)
- Hakket løk.
- Purre med rømme eller fetaost.
- Spinat.
- Kål med rømme.
- Kjøttdeig. :)
Du trenger:
Du trenger virkelig en rund plate med 38 cm diameter. De fleste har ikke disse albanske grunnleggende utstyr, men du kan også bruke et kvadrat bakervare. Da kan du rulle ut deigen enten halvveis rundt, eller som vist på bildet under teksten til venstre.
Når du ruller deigen ut, så bruker vi ikke en vanlig kjevle, men en lang, tynn trepinne, som det også brukes f. eks i Tyrkia.
Kosovoalbanske husmødre han en viss teknikk på dette!
Deig:
350 g hvetemel
1 ts salt
200 ml varmt vann
Fyll:
1 purre
Litt smør til å steke purren..
Litt salt
100 g rømme.
Ellers:
Smeltet smør, eller matolje.
Mel til å rulle ut
KLARGJØRING:
Forberede fyllet først: purre vaskes, kuttes i tynne strimler / ringer og stekes med litt smør/olje i pannen langsomt til de myknes. Tilsett salt og la det avkjøles litt, og rør inn rømme.
Nå deigen: bland ingrediensene sammen. La den stå dekket for et par minutter. (Hvis den er for hard må du ha mer vann i, hvis den er for myk må du ha mer mel i.)
- Når deler du deigen inn i 16-18 små \ "roll \", og hver av disse "rollene" rulles med litt mel til størrelsen av en skål.
- Fei alle unntatt to med smør eller olje og stable 2 ganger 8 (eller 9) \ "pannekaker \" ovenfor de andre.
- Nå tar du en haug og ruller den ut til størrelsen på bakeplaten og legger det ut på den smurte bakeplaten.
- Så fordeles fyllet.
- Gjør det samme med den andre stabelen og dekk fyllet med den.
- Smør så pent på toppen på hele med smør / olje.
- Skyv den inn i forvarmet ovn ved 250 ° C.
- Hele greia skal bakes pent, gylden brun.
- Dekk det med et håndkle etter baking i noen minutter og la den stå litt, så det blir litt mykere og ikke altfor forvitret.
Her kan du se ett eksempel på hvordan man forbereder alt dette :) (Du hører kosovoalbansk musikk i tillegg ;) haha)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar