Fasule, som uttales fasole på kosovoalbansk, er en bønne rett. Jeg har hørt at noen hevder at den stammer fra Serbia, Bosnia, Hellas, men jeg tror dette er en kosovalbansk rett :) som stammer fra Kosovo og Albania.
Det går an å lage denne retten på forskjellige måter, det er altså ikke en bestemt oppskrift som må følges, bortsett fra det at bønner må være med.
Dette tar litt tid, men det er ikke så mange ingredienser du må ha med, og det er billige råvarer.
Men... oppskriften som vi bruker er slik:
1 løk
250 ml olivenolje
2 ss tomatpuré
1 ss hakket persille
1 ss hakket frisk mynte
Salt, chili pulver, pepper.
Forberedelse:
La bønnene i varmt vann koke i en kjele uten lokk, i ca 5 minutter. Tapp ut vannet, og kok igjen, denne gangen med lokk på kjelen i ca 15 minutter.
Stek hakket løk i olivenolje til de er gjennomsiktige. Så tar du to spiseskjeer med bønnene i vannet fra kjelen, og blander det sammen i stekepannen med løken og olivenoljen. Rør inn så tomatpuré, persille, salt og chilli pulver, pepper. Alt dette skal kokes i stekepannen i 10 minutter, til det begynner å bli en slags sausform.
Deretter tar du sausformen fra stekepannen og legger det i kjelen med bønnene i. Bland godt sammen, sånn at sausen fordeler seg jevnt.
Nå kan du legge hakket mynte til, dersom du vil.
La det småkoke i ca. 2 minutter på laveste nivå, eller i ca. 30 minutter i en damp trykkoker.
Serveres varm med brød: "Te beft mire!" = "God apetitt!" :D
Hei,
SvarSlettjeg tror ikke det helt stemmer det som du skriver helt til slutt her, dvs om at den kan kokes 30 min i en damptrykkoker. En trykkoker er svært effektiv, og innebærer redusert tilberedningstid. Kanskje det er noe annet du mener? :-)
Har lyst til å prøve denne oppskriften :-)