onsdag 14. september 2011

Mat tradisjoner i Kosovo ...

Kosovosk mat er altså veldig mye i tråd med deres kontinentale klima. Kosovos daglige mat meny som består ofte av kjøtt, går bra med kalde vintre og varme somrer. Med Kosovos sin stormfulle historie av konflikt og erobring, har Kosovo utviklet et kjøkken der albanere, tyrkere, kroatere og italienere har  bidratt til utviklingen.
photo


Før vinterens kuldegrader blir kaldere, forbereder Kosovos innbyggerne seg på pasterma - det er speket oksekjøtt (eller andre dyr) som er vanligere i sørøst-Europa (Kosovo, Hellas, Tyrkia, Armenia bl.a). De tar også grønnsaker der de "sylter" de og lar dem i tønner eller andre små glass med lokk, og spiser det i vinteren. 




Det kosovoske kjøkken inkluderer i tillegg "Hajvar" (det du ser på bildet under). Det er en slags dipp som er laget av paprika, tomater, auberginer, hvitløk, olje og salt, og som kan lages i milde eller krydrete varianter. Dette kommer fra en tradisjon som deles av mange Balkan-land, slik som Serbia, Makedonia , Bosnia og Herzegovina.


 


JEG ELSKER KOSOVOSK MAT :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar