Det kosovoske kjøkkenet er en blanding av påvirkninger fra Tyrkisk kjøkken, Balkan kjøkken og Europeisk kjøkken. Det kosovoske kjøkkenet er kjent for sine gode matretter med god smak :)
Også i Balkan og Tyrkia har de like gode spesialiteter :D
Vi serverer alltid retter med brød og salater til. En av de beste salatene jeg liker er youghurt med agurk. I tillegg er vi veldig glad i paprika, pepper og krydder. Både sterk, mild, kokt, syltet og grillet.
Kosovoske middager serveres ofte med supper først, deretter noe ris, poteter, kjøtt, bønner og med brød og salat til.
Noen ganger, i noen tilfeller, serveres det søte desserter, der en av de er Baklava, som er opprinnelig tyrkisk.
Her ser du bilde av Baklava :D
Neste gang skal jeg fortelle litt mer om Baklava, og kommer med bilder og oppskrift til åssen man lager det :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar