Den skal "modnes" eller "stekes" langsomt over en åpen ild med ved under.Man blander hvetemel med salt blandet i vann. Så smører man en ildfast panne med smør eller olje. Da heller vi blandingen i den ildfaste pannen. Dette kan man lage inne i kjøkkenet også, i ovnen, men i Kosovo har denne tradisjonen og denne vanen vært lenge at vi lager denne ute med disse redskapene tilgjengelige.
Så setter man et metall lokk (på kosovosk heter det Saq, uttales satsj) over ilden og lar den der en stund til den blir varm. Etter at lokket er varm nok skal man sette det over den ildfaste pannen, sånn at blandingen skal stekes. Etter noen minutter fjerner man lokket igjen og lar det over ilden, slik at den blir varm igjen. I mens lokket holder på å bli varm, så fortsetter du med å tilsette smør eller olje og et spesielt produkt som heter Maz på kosovosk. Man kan bruke "cottage cheese" i stedet for Maz. Kjøpes på matbutikker i Norge.
Her ser du en video for hvordan man lager Flij... :)
Her er Flij ferdig laget og klar til å spises!!
Hvis du ser på bildet under så ser du noen grønnsaker i et fat. Det er sånne grønnsaker som er syltet, altså man lager det selv (kalles turshi på kosovosk). Har fortalt litt om dette i det forrige innlegget.
Serveres med honning, sukker, et glass kulturmelk, og salater og grønnsaker til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar